Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bandırma Kaymakamı Mantı: Bandırmanın kaderinin güzel çizildiğine inanıyorum”

Bandırma Kaymakamı Mantı:  Bandırmanın kaderinin güzel çizildiğine inanıyorum”

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Yönetici adaletli olmalıdır. Adalet duygusuna sahip olmayan yöneticinin, tarafsız olması beklenemez” dedi.

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, “Yönetici adaletli olmalıdır. Adalet duygusuna sahip olmayan yöneticinin, tarafsız olması beklenemez” dedi. Devlet görevlerini yürütürken en önemli otoritenin ilim ve bilgi olduğunun altını çizen Mantı, “Beş yılı aşkın süredir Kaymakamlık görevini yürüttüğü Bandırmanın, emsalleri açısından çok iyi durumda bulunduğuna dikkati çekerken, “Bandırma, kamu güvenliği ve asayiş açısından da ciddi hiçbir sıkıntı yaşamamaktadır. Bandırmanın kaderinin güzel çizildiğine ve geleceğinin parlak olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
Bandırma’da uyuşturucu ile mücadele konusunda, kolluk güçleri aracılığıyla başta önleyici çalışmaların yapılması olmak üzere her çeşit önlemin alındığını vurgulayan Kaymakam Mantı, ilçede uyuşturucu sorununun abartılacak boyutlarda bulunmadığını açıkladı.
1/100 binlik Çevre Düzeni Planı paralelinde Bandırma ve yöresine ağır sanayi tesislerinin de kurulacağını belirten Kaymakam Ali Mantı, şunları söyledi:
“Planda öngörüldüğüne göre ilk 10 yıl içinde Bandırmanın nüfusunun 500 bin dolayında olacağı anlaşılıyor. Şimdi, sanayinin, çevreye zarar vereceği endişeleri var. Hiçbir yönetici, çevreyi bozmak için plan yapmaz. Tabii ki, çevre de, sanayi ve enerji de çok önemlidir. Ancak son yıllarda çevrecilik konusunun bazı kesimlerce popülist bir politika olarak kullanıldığını düşünüyorum. Kısacası, çevreyi korumaya özen gösteren bir sanayileşmeden yanayım.”
Meslek yaşamında, “1. sınıf” bir ilçe konumunda ilk kez görev yaptığı Bandırmayı çok sevdiğini vurgulayan Kaymakam Ali Mantı, “Bandırma, elbette ki her alanda önemli gelişmeler gösterdi. Ancak Bandırmanın olması gerektiği yerde bulunduğunu düşünmüyorum. Ama bir üniversiteye kavuşmasının ardından Bandırmanın daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum” dedi.
Bandırmanın, “marka kent” olmasıyla ilgili önerilere de değinen Mantı, şöyle konuştu:
“Bir kentin ‘marka’ olabilmesi için o kenti yönetenlerden sivil toplum örgütlerine ve kentte yaşayanlara dek herkesin el ele vermesi gerekir. Bu konuda görüş birliği içinde çaba harcanmadan ‘marka kent’ olunamaz. Bu konuda başarının yolu ancak ve ancak birlik ve beraberlik içinde hareket etmekten geçer.”
Bandırmaspor ve Banvitspor’un, Bandırmanın ismini çok iyi duyurduğuna da işaret eden Kaymakam Ali Mantı, şu değerlendirmede bulundu:
“Bandırma, spor açısından şanslı, ancak tesisler açısından şanssız. Bandırmaspor, bu yıl ligde iyi gidiyor. Sezon sonunda şampiyon olarak, PTT 1. Ligi’ne yükselmelerini diliyor ve bekliyorum. İnanıyorum ki hem Bandırmaspor, hem de Banvitspor, bu yıl başarılı sonuçlar elde edeceklerdir. Bu iki değerli kulübümüze de başarılar diliyorum.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı